perjantai 9. joulukuuta 2011

Suomen alaviiteuutinen oli hämäystä peittämään Suomen jo yli 76 miljardiin euroon kohoavat maksuvastuut?

Suomen alaviite kuohuttaa: ”Jyrki Katainen teki jo kompromissin”.
Jyrki Katainen tervehti lämpimästi Ranskan presidenttiä Nicolas Sarkozytä  perjantaina  9.12.2011 Brysselissä. 
Pääministeri Katainen (kok.) kertoi Suomessa, että EU-huippukokouksen lausumaan tuli alaviite, jonka mukaan määräenemmistön käyttäminen päätöksenteossa riippuu Suomen eduskunnan päätöksestä. 
Näin pääministeri antoi ymmärtää noudattaneensa perustuslakivaliokunnan määräystä olla suostumatta isojen maiden jyräämiseen asiassa.
Aamukuudesta saakka kotimaan uutisissa annettiin eri päättäjien suulla vaikutelmaa Suomen sinnikkäästä puoliensa pitämisestä määräenemmistöpäätöksiä yllättäen ajavia Ranskaa ja Saksaa vastaan. 
Uutiskanavilla äänessä olivat Johannes Koskinen, Mauri Pekkarinen, Miapetra Kumpula-Natri, ja moni muu. 
Oliko kyse vain mediatempusta, jolla peitettiin se, että Suomi on jo sitoutunut kohtuuttoman suureen, pahimmillaan avonaiseen vakausvälinepiikkiin, jossa maksuvastuut ylittävät jopa 76 miljardia euroa, jos olemme loppuun saakka mukana tukipaketeissa? 

Suomen määräenemmistöpäätöksiä koskeva alaviite EU-huippukokouksen lauselmassa puhutti tänään 9.12.2011 myös presidenttiehdokkaita päätoimittajien järjestämässä vaalitentissä Helsingin Säätytalolla.

Hämmästyttävä seikka kuitenkin on, ettei pääministeri Jyrki Kataisen poikkiteloin asettumisen sankaritarinaa löydy tänään 9.12.2011 mistään kansainvälisen median linkeistä. 
Onko kansalaisten tunteisiin vetoava kertomus Suomen pääministerin ja perustuslakivaliokunnan puolustautumisesta sanelupolitiikkaa vastaan vain kylmää laskelmointia, jonka tarkoitus on pelastaa edes jotain Suomen hallituksen ja parlamentin tekojen seurauksista?
Tosiasiahan on, että Suomi on jo suostunut vakausvälinepäätöksissä 14 - 76 miljardin euron sekä sen päälle tulevien tuntemattomansuuruisten lisäerien kustantajaksi.

Esimerkki Suomen toistaiseksi kantaakseen ottamista vastuista:

Kun on annettu euroalueen (kriisi-) maille takauksia 14 miljardia, millaiset tappiot ovat tiedossa, jos ne joutuvat jättämään lainansa maksamatta? Jos 20% lainoista jää maksamatta, tappio olisi kaavamaisesti laskettuna 2,8 miljardia.
Nyt tuon 14 miljardin takauksen saaneesta vakausrahastosta on jo päätetty, että sitä vivutetaan. 
Esimerkiksi jonkin ongelmamaan lainasta se takaakin ensimmäiset 20% tappiot. Jos maan velkoja leikataan 20%, koko tappio tulee vakausvälineelle. Muut sijoittajat saavat rahansa takaisin. Tappio olisi silloin kooltaan 14 miljardia. 
Tämä vivutus on siis jo sovittu.
Sitten tulevat lisäksi pysyvän vakausmekanismin riskit, kun suunnitellaan, että väliaikainen ja pysyvä ovatkin molemmat samanaikaisesti voimassa. 
Ja sitten vielä keskuspankin EKP:n operaatiot (nyt jo 200 miljardia), josta meidän laskennallinen osuus on 2%.
Kyllä näillä eväillä tuo 14 miljardia Suomen tappioiden ylärajana helposti paukkuu. Tappioiden todennäköisyyshän on niin suuri, että juuri siksi sijoittajat vaativat veromaksajia sen kantamaan.
Se, että tappioita ei ole vielä kirjattu, ei kerro mitään. 
Esimerkiksi suomalaiset jälleenvakuutusyhtiöt elivät 1980 tyytyväisinä, kun korvauksia tuli vähemmän kuin maksuja. Korvaukset tulivat viipeellä, ja sitten olivatkin vitsit vähissä. Tappiot ovat kuitenkin todellisia, kun ne tulevat.

---------------------------------------------------------------

Kataisen alaviiteuutisesta sanottiin jo iltapäivällä:

Perussuomalaisten Timo Soini presidenttitentissä:
- Ei Suomi muuta saanut kuin epämääräisen alaviitteen. Ei siellä olisi sopimusta, jos tämä olisi tosissaan blokattu.

Uusisuomi.fi, uutiskommentit, Joko Katainen kerkesi myödä Suomen taas?
klo 14:44, tulevaisuuden profeetta:
- Jotenkin saa sen vaikutelman, että Katainen jälleen kerran sössi ja pani puumerkkinsä papereihin, vaikka väittää muuta...
klo 16:58, Neuvos:
- Taasko nyökyteltiin ja päätettiin toisin - millä valtuuksilla?
Onkohan taas...
17:23,  gerhouggonen:
- ... kaikki nyökänneet yhteisymmärryksen merkiksi?

Tosiaan, muistamme kuinka heinäkuussa 2011 pääminsteri Katainen kertoi tarinaa huippukokouksen annista.
"Suomi sai kaikki merkittävät vaatimuksensa läpi neuvotteluissa. Pääministeri Jyrki Kataisen mukaan vakuusjärjestelmän perustaminen oli läpihuutojuttu."  
- Kaikki nyökkäsivät kokouksen päätteeksi, Katainen sanoi Helsingin Sanomien mukaan.
---------------------------------------------------------------------------

MTV3 kertoi perjantaina 9.12.2011 uutistoimisto Bloombergin tiedon, että EU-maiden johtajat luopuivat vaatimuksistaan vetää yksityiset sijoittajat vastuuseen velkaantuneiden euromaiden tukipaketeista. Bloombergin mukaan sijoittajat siis päästettiin vapaiksi riskistä, että he joutuisivat kärsimään tappioita kriisimaiden sijoitussaatavistaan.
Huippukokouksesta palannut Suomen pääministeri Jyrki Katainen kertoi Bloombergin uutiselle täysin vastakkaista, että Suomi olisi saanut tahtonsa läpi sijoittajavastuusta. Pääministeri väitti yksityisen sektorin vastuun toteutuvan.
Muutaman kuukauden takaisista Eduskunnan täysistuntopöytäkirjoista selviää, että sijoittajavastuu oli yksi vakausvälineitä puoltaneiden hallituspuolueiden sekä oppositiossa niiden puolesta äänestäneiden kansanedustajien pääargumentteja.
Äänestäisikö eduskunta nyt toisin, kun tiedetään, ettei sijoittajavastuu toteudu?

14:49, Artmurt, kirjoittaa kommentissaan:
Suomi on jo syytänyt täysin turhaan yli 30mrd euroa taivaan tuuliin. Loppua ei näy. Talouskriisi tulee. Sen on ollut tiedossa jo vuosia.
Suomen asiat olivat vuosi sitten liian hyvin. On ollut pakko saada Suomi sitoutumaan suuriin takauksiin, että kriisin tullessa pystytään "pakon" edessä hyväksyttämään Suomella kaikki markkinavoimien haluamat ehdot.
Päätösvalta Brysseliin.
Yksityistämisen vauhdittaminen.
Sosiaalietuuksien poistaminen.
Nato:on liittyminen.
Jne...
Maanpetos!

Tämä ongelma on Jyrki Käteisen
15:13, steenman:
Minä haluan nähdä Jyrkin vastaamassa tekemisistään valtakunnanoikeudessa.
Myös Jutta Urpilainen on pettänyt äänestäjänsä.
Tämä Euro-nöyristely on pahempaa kuin suomettuminen aikanaan.
Tulevaisuuden sankareita ovat ne jotka taistelevat suomen vapaaksi tästä Paavo Lipposen hölmöilystä.
Sauli Niiinistö on samanlainen luopio ja EU-pelle kuin Lipponen...

Tätä Jyrki Kataisen agendaa ei tunneta ulkomailla
15:52, dirty_harriet:
Kansainvälisessä lehdistössä asiasta ei ole mainintoja!
Finlandiasta tai Kataisesta ei löydy yhtään otsikon aihepiirin artikkelia, vaikka katsoisi läpi tuhansien lehtien ko. kokousta koskevat artikkelit.
Vain alla olevassa linkissä kotikutoinen juttu toistaa Kataisen ja YLE:n levittämää sankarimantraa.
- Koko juttu on Kataisen ja Mainostoimisto BOB: in keksimä sankaritarna rohkeasta pääministeristämme.
- Herätkää suomalaiset, teitä vedetään jälleen nenästä!
- Katainen ei ole sopinut mistään Suomen linjasta, eikä siitä ole kokouksissa puhuttu mitään sellaista, josta joku ulkomainen lehti tai mediatalo olisi maininnut.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusi...

Sivuseikka
16:17,  Excelman kirjoittaa:
Alaviite on pelkkä houkutuslintu jotta tyhmät suomalaiset keskittyy epäolennaiseen eikä huomaa mitä ympärillä tapahtuu. Tärkein muutos on se että Suomen eduskunnan budjettivaltaa siirrettään Brysselin virkamiehille joille annetaan valta olla hyväksymättä budjettia tai sanktioida Suomea jos luvut ei miellytä. Hallituksella ei ylipäätään ole valtuuksia antaa pois budjettivaltaa joka kuuluu perustuslain mukaan eduskunnalle...

Ei kommentteja: