lauantai 26. marraskuuta 2011

Olli Pusa: Suomalaisten poliitikkojen puheet finanssikriisistä on voitu yksinkertaisilla tavoilla osoittaa "aivan älyttömäksi höpinäksi".

Se, mitä suomalaisille on kerrottu vuosikausia kypsyneestä euroalueen finanssikriisistä, "on voitu aika yksinkertaisilla tavoilla osoittaa aivan älyttömäksi höpinäksi", sanoo yhteiskuntatieteiden tohtori, filosofian kandidaatti ja vakuutusmatemaatikko Olli Pusa kommenteissaan sekä omalla blogillaan us.fi:ssä.  
"Ainoa, minkä tiedämme varmasti on se, että suomalaiset poliitikot eivät kykene tai halua asioita ratkoa."
"He ovat menettäneet uskottavuutensa täysin."

Olli Pusa kirjoittaa:
"Euroopan johtajien sekoilussa kyse on ollut enemmänkin uskonkiihkon kaltaisesta toiminnasta kuin pyrkimyksistä ratkoa oikeita ongelmia. EU:ssa on tullut uskonkappaleeksi, että euro on keskeinen osa suurvalta-EU:n rakentamista. Sitä pitää puolustaa hinnalla millä hyvänsä."
"Jos euro hajoaa, suurvaltahanke kuihtuu kokoon ja EU hajoaa tai muuttuu kauppa- ja tulliliitoksi."
"Poliitikoilla on ollut agenda ajaa tukipakettaja mistään välittämättä, media on sokeasti toistanut näitä satuja. Asiat olisi voitu selvittää, jos olisi ollut halua. Tyhmyyttä, laiskuutta vai korruptoituneisuutta? Ehkä kaikkia."
Kommentissaan ex-mepille, pankkivaltuuskunnan entiselle jäsenelle ja ansioituneelle Vasemmistoliiton kansanedustajalle Esko Seppäselle (Komissaarijuntan vallankaappaus 25.11.2011) Olli Pusa näkee suomalaispäättäjien valinneen eurokriisissä sekoilevan maksajan osan, jossa on kummallisia piirteitä:
"Talousliitto, liittovaltio, halu maksaa tulonsiirtoja miljardikaupalla välimerenmaihin on aika selkeä vaihtoehto."
"Jos realistisesti ajattelee, millaista sekoilua esimerkiksi suomalaisten päättäjien touhu tässä on ollut, kansalaisten vähättely saa kummallisia piirteitä:
-Katainen 2008: Lama ei koske meitä.
-Katainen ja Vanhanen 2010: Kreikan lainoilla voidaan tienata samalla kun autetaan kaveria.
-Kreikka selviää veloistaan kun pikkuisen autetaan...
-Urpilainen: Sijoittajavastuu ja "takuudet". Siitä on riittänyt tuskansekaista naurua.
-Arvuuttelu eduskunnassa siitä, onko eduskunta lupautunut 14 miljardin tukiin vai 30 miljardin tukiin.
-Tällä hetkellä Arkadianmäellä ei edes tiedetä, millaisiin summiin Suomi on sitoutunut.
- jne."
 "Ja jokaisessa tapauksessa on voitu aika yksinkertaisilla tavoilla osoittaa, että puheet ovat aivan älytöntä höpinää."
"... esimerkiksi näillä palstoilla on itse asiassa kuvattu tapahtunut kehitys paljon tarkemmin ja aikaisemmin kuin se on virallisesti myönnetty. Ei se sentään niin vaikeaa ole."
"Ainoa, minkä tiedämme varmasti on se, että suomalaiset poliitikot eivät kykene tai halua asioita ratkoa. He ovat menettäneet uskottavuutensa täysin."
"Nyt alkaa Arkadianmäeltäkin kuulua epäilyjä ja kysymyksiä. Silloin, kun talouskomissaari Rehn jo julkisesti tunnustaa, että homma menee konkurssia kohti."
"Ei kansanäänestyksen vastustuksen taustalla ole se, että asia olisi liian vaikea kansalaisten äänestettäväksi. Se on pelkkä tekosyy."
Olli Pusalla on kokemusta hallituksen jäsenenä useissa eläkesäätiöissä. Hän on toiminut asiantuntijana eläkejärjestelmää selvitelleissä komiteoissa, toimikunnissa ja työryhmissä sekä hallituksen puheenjohtajana tai jäsenenä useissa kiinteistö- ja asuntoyhtiöissä.
Hän on kirjoittanut julkaisuja kunnallishallinnosta, eläketurvasta, työeläkkeistä sekä sosiaaliturvasta
Lue Olli Pusan kolumni Parasiittien paratiisi:

http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/88057-euro-parasiittien-paratiisi

Ei kommentteja: