keskiviikko 17. elokuuta 2011

Miksi rahan nimen vaihtaminen eurosta kruunuun ei toimi.

"Väyrysen yllätysveto: ”Suomeen kruunu”
uusisuomi.fi kirjoittaa 17.8.2011

"Presidenttikisaan ilmoittautunut Paavo Väyrynen (kesk.) olisi valmis irrottautumaan eurosta yhdessä Viron kanssa. Valuutaksi Suomeen sopisi kruunu."

Kun entisaikaan parannettiin, turvauduttiin loitsimiseen, joka on sanamagiaa
Sanamagia on sukua ihmeparannukselle.
Parantaja lausuu joitakin sanoja ja koskettaa parannettavaa, ja näin uskotaan sairauden paranevan. 
Presidenttiehdokas Väyrynen tekee pesäeroa kilpakumppaneihinsa Paavo Lipposeen ja Sauli Niinistöön loitsimalla. 
Väyrysen parannusehdotus ei kajoa ongelman syihin. 
Siksi se ei ole parannus, vaan edustaa samaa toimintaperiaatetta kuin nykyinen täystuhokone, Suomen virallinen linja, jonka takana seisoo koko poliittinen johto Lipposineen ja Niinistöineen. (Elleivät herrat kilvan tuoksinassa päätä tehdä väyrysiä ja ryhtyä ehdottelemaan parannuksia.)

17.8.2011 Paavo Väyrynen Uuden Suomen blogissaan:
Suomi ja Viro yhdessä eroon euroalueesta

Auttaisiko sekään Väyrysen parannusehdotus, että muodostettaisiin useiden valtioiden kruunualue ja lakattaisiin olemasta euroalueen häirikköjä kuten Väyrynen sanoo. 
Auttaisiko edes eroaminen euroalueesta, EMU-rahajärjestelmästä?  
Ei auttaisi.
Koska, uudistukset eivät koske ongelman aiheuttajaa, joka ei ole tuntemattomuudesta yhtäkkiä päällemme laskeutunut mysteeri.
Ongelman aiheuttaja on itse järjestelmässä oleva ominaisuus, joka tunnetaan hyvin. 
Ihmiset ovat järjestelmän rakentaneet. Järjestelmän ongelma ei ole vahinko.
Ihmiskunta on ongelmasta myös toipunut, lukemattomia kertoja.  

Miksi siis, presidenttiehdokas tarjoilee lisää samaa lääkettä erivärisessä kääreessä? Kokenut pankkimies, meppi, ministeri ...

Siitä Paavolle pisteitä, että hän blogikirjoituksessaan paljastaa Suomen EU:hun liittämisen olleen perustuslain vastainen  toimi:
"Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö veivät Suomen euroalueeseen perustuslakia rikkoen ilman kansanäänestystä ja vain eduskunnalle annetulla tiedonannolla."

Järjestelmässä on vika:

Jos velkaperusteisesta rahajärjestelmästä ei luovuta, on aivan sama minkä niminen valuutta on käytössä. 
Olipa rahan nimi markka tai kruunu tai mikä muu tahansa nimen muutos yksin ei muuta järjestelmän toimintaa paremmaksi.
Ei edes mikään sääntely tuo olennaisiin ongelmiin merkitsevää muutosta.

On muutettava itse ydintä, velkaperusteista rahan syntymekanismia. 
On hävitettävä keskuspankeilta niiden ylivalta säädellä valtioiden talouksia. 
On vedettävä pois yksityispankkien monopoli rahanluontiin.

Nykyisin keskuspankit, jotka toimivat maailmanlaajuisena kartellina, eivät sääntöjen mukaan saa lainoittaa suoraan valtioita. 
Keskuspankkisäännöt sallivat liki korottoman rahanannon ainoastaan yksityisille liikepankeille ja rahoituslaitoksille, joilta valtioiden on pakko lainata kaikki raha. Korolla, tietenkin.
Raha syntyy nykyjärjestelmässä ainoastaan velkana, mikä tarkoittaa, että joku menee (yksityis-)pankkiin ja ottaa (korollista) velkaa. 
Velanottohetkellä pankki luo tyhjästä vain lainattavan pääoman, jonka se merkitsee tietokoneen näppäimiä käyttäen asiakkaan avaamalle uudelle tilille. 

Pankki ei tuo lainasopimuksen solmimistilanteeseen mitään omaa, mikä on vastoin sopimuslakeja. Pankki perii silti laillisesti korkoa antolainaamistaan summista, joita sillä ei koskaan ole itsellään edes ollut. 
Pankit eivät lainaa asiakkaille omia, omistajiensa tai tallettajien rahoja kuten moni kuvittelee. (Siitä joskus myöhemmin enemmän.) 

Pankki ei, kuten sanottu, luo koron osuutta rahajärjestelmään. 
Lainanottajan on silti palautettava pankkiin lyhennysten lisäksi myös korko, jonka hän kykenee maksamaan vain siten, että joku ottaa hänen jälkeensä velkaa pankista. 

Näin rahajärjestelmä on toimintaperiaatteeltaan pyramidihuijaus.
Pyramidihuijaus on toimintaa, joka kerryttää vähitellen kaiken vaurauden pyramidin aloittajina huipulla olevan joukon haltuun olipa valuuttana markka, kruunu tai ihan mikä tahansa.
Paavo Väyrysen toivoma parannus systeemiin tulee vain, jos valtio irrottautuu keskuspankkien ja yksinomaan velkana luodun rahan piiristä ja alkaa itse huolehtia rahan luonnista ja sen määrän säätelystä. 
Näin talouselämällä on elpymisen edellytykset.

Ei kommentteja: