torstai 10. marraskuuta 2011

Markku Uusipaavalniemi: "Talousvaliokunta meinasi saada hieman järkeä päähänsä, mutta hallitus jyräsi matalaksi".

Entinen keskustapuolueen kansanedustaja, finanssikriisistä talousvaliokuntaa ja päättäjiä varoitellut Markku Uusipaavalniemi on seurannut asioiden kehitystä ennustamaansa suuntaan.
Euroalueen syöksykierre ei tule Uusipaavalniemelle yllätyksenä, mutta häntä ihmetyttää se, kuinka pitkälle Suomen valtion lisävelkaantumista ollaan viemässä.

Markku Uusipaavalniemi oli 7.11.2011 Radio Rockin haastateltavana.

"Velkaantumista on vain edelleen ylläpidetty. Ja tuho tulee olemaan aika totaalinen", Uusipaavalniemi sanoo Radio Rockin puhelinhaastattelussa matkalta tavoitettuna.

"Tässä vaiheessa aletaan pikkuhiljaa puhumaan siitä, että velkoja pitäisi leikata. Ja taustalla on koko ajan päästetty todellisia syyllisiä pälkähästä."
"Euroopan keskuspankki tekee koko ajan taustalla (kriisivaltioiden arvottomien valtionvelkakirjojen) ostoja, joista kukaan ei tiedä mitään."
"Ja siirretään veronmaksajien piikkiin kokonaan tätä suurinta laskua, joka on tulossa."

IMF:n pojilla ovat nuotit valmiina

"Vaikka pankit romahtaisivat, veloilla on se ikävä taipunus, että ne joudutaan yleensä kuitenkin maksamaan", Uusipaavalniemi sanoo.
"Kuten Suomi viime lamassa (1990-luvun alussa) parikymmentä vuotta sitten... Kun valtiolta loppuvat rahat, myydään omaisuus sitten siihen hintaan, minkä joku taho määrää."
"Siinä vaiheessa sitten yksityistetään energiayhtiöitä ja niin pois päin, ulkopuolisten määräyksestä."
"Kyllä siellä IMF:n (Kansainvälinen valuuttarahasto) pojilla on sitten nuotit valmiina,  ja he tulevat kertomaan, mitä myydään ja kenelle."

Olisiko markkaan siirtyminen jonkinlainen pelastus?

"Noo, sen verran pitkälle tämä meni, että ei nyt voi sanoa sen olevan mikään pelastus. Mutta edelleen se olisi se vähiten tuskainen tie. Olen sanonut jo viisi vuotta sitten, ettei euroon olisi missään tapauksessa pitänyt mennä."
"Se nyt on tullut mainituksi, että Argentiinan tie on se oikea."
"Olisi jo aiemmin pitänyt viheltää peli poikki. Nyt me puhutaan jo siitä, että Kreikan veloista leikattaisiin 50 prosenttia."

"Oikea tapa olisi ollut, että siinä vaiheessa, ennen kuin valtio joutui liian pinteeseen, niin olisi pitänyt tehdä se, että ne ensimmäiset viestit kun tulivat, että Kreikka ei pysty maksamaan, siitähän on pari vuotta, kun se tuli ilmi, niin siinä vaiheessa olisi voitu sanoa, että haluatteko saatavistanne 80 prosenttia, vai jäädäänkö katsomaan saatteko mitään."
"Elikkä, oltaisiin leikattu niitä saman tien. Ja, ne olisivat sitten talouden taustalla lähteneet vyörymään tappioina."

Ketkä harasivat eniten ajatuksiasi vastaan kansanedustajakaudella?

"No, kyllä se oli hallituspuolueiden yksimieliset päätökset. Näinhän niitä kutsutaan. Nimiä kummemmin mainitsematta, keskusta ja kokoomus, johtohenkilöt jyräsivät nämä kaikki päätökset."

Hetkinen, pitäisihän meidän saada jotain tietoa...
kun tuodaan 50 miljardin takuupapereita

"Siinä vaiheessa, kun joku talousvaliokuntakin meinasi saada hieman järkeä päähänsä, että hetkinen, pitäisihän meidän saada nyt jotain tietoa asiosta ja niin pois päin, niin kyllä sieltä sitten aika isolla jyrällä ne, jotka kehtasivat hallitusta vastaan asettua, sitten laitettiin matalaksi. Enpä tiedä, onko sieltä enempää nyt näitä nimiä nostettavaksi."

"Suuri osa ihmisistä uskoo sitten tietämättömänä ja kun niinsanotusti viisaammat eli hallitus konahtaa, että nyt tehdään asiat näin, niin, sitten se on se ainoa oikea totuus."

"Mutta kyllä siellä talousvaliokunnassa esimerkiksi, niin, puolueesta riippumatta ihmiset rupesivat vähän heräilemään että mitä ihmettä tää on tämmöinen, että meille tuodaan 50 miljardin takauspapereita tänne ja siinä vaiheessa ei tuoda minkäännäköisiä selvityksiä, että mistä tässä on oikeastaan kyse."

Markku Uusipaavalniemi kertoi pelaavansa edelleen leipälajiaan curlingia.
Hän pyörittää työkseen curling-hallia Helsingin Oulunkylässä.

Uusis ei sulje pois paluuta Arkadianmäelle ja sanoo:
"Siinä vaiheessa, kun asioita aletaan päättää jotenkin muutenkin kuin tämän tuubin mukaan kuin miten asioita tällä hetkellä päätetään, niin siinä vaiheessa tietysi voisi olla mielenkiintoa."
"Mutta, jos asiat ovat tämmöisiä, että jyrätään ilman minkäännäköistä kriittisyyttä asioita läpi vaan sen mukaan miten joku taho jossakin päättää, niin, sellaisessa talossa ei ole mitään mielenkiintoa olla."  

Lähde: Radio Rock
http://www.radiorock.fi/podcast?vt=audio&vid=206921

2 kommenttia:

Raimo kirjoitti...

Suomi valtiona edustaa poliittista järjestelmää, jossa on selviä diktatuurijärjestelmän piirteitä. Näitä ovat esimerkiksi poliittiset virkanimitykset, salainen päätöksenteko, tiedotusvälineiden riippuvuus päättäjistä, tiedotusvälineiden propaganda eli vääristelty tieto, tiedotusvälineiden sensuuri ja tiedon järjestelmällinen pimitys (historian vaietut aiheet, virkamiesten puoluekanta, todellinen päättäjä pimitetään, asioista hyötyjä salataan jne).

Kunnan jokainen virkamies edustaa jotain puoluetta (sdp, kok, kesk jne), mutta paikallislehti tai muu tiedotusväline, kunta, ammattiliitto tai virkamies itse ei kerro sitä koskaan. Kansalaiset ovat täysin tietämättömiä virkamiesten puoluekannoista, mutta valtapuolueet tietävät asian tarkkaan. Tässä on selvästi kyse salaisesta päätöksenteosta.

Salattu totuus: PS jätettiin oppositioon ulkopoliittisista syistä. Hallituksen muodostamisessa ei edes tutkittu mahdollista hallitusvaihtoehtoa PS+kesk+sdp.

Ruotsin lehdistön kevään 2011 PS-vastainen kampanja kertoi maan eliitin haluavan PS:n oppositioon.

Eurooppalaisten pankkien etuja Kreikan tukipakettien hylkääminen olisi vaurioittanut, siksi PS jätettiin oppositioon. Isoilla pankeilla on paljon valtaa EU:hun päätöksiin.

http://tuus.weebly.com/hallitus.html

Hilda K. kirjoitti...

Raimo, olen joka kohdassa samaa mieltä kanssasi.
Seurasin varsin tarkkaan Ruotsin median kampanjaa Sverigedemokraatteja vastaan, ja manööverin jotkut piirteet vaikuttivat ennalta suunnitellullta draamalta.
On merkkejä siitä, että talous- ja puoluepolitiikkaa on ohjailtu maailmanlaajuisesti oikeistolaistumisen ja Euroopassa liittovaltion suuntaan jo 70-luvulta.
Miten Ruotsin television kamera sattuikaan vaali-iltana olemaan paikalla tallentamassa Ruotsin tv-talon meikkihuoneeseen matkalla olevan vasemmistoliiton pj:n ilmeet, kun hän kuuli joutuvansa viereiseen tuoliin puuteroitavaksi Sv-demokraattien pj:n kanssa. Katselin toimittajaa, joka näytti siltä, että tiesi Vänsterpartietin pj:n reagoivan kääntymällä kannoillaan ovensuusta, kuten tapahtuikin, eikä kukaan paikallaolijoista osannut näytellä kovin hyvin yllättynyttä.
Tapaus myös uutisoitiin näyttävästi pitkin maailmaa osoituksena muiden puolueiden ryhdikkäästä vastennmielisyydestä ulkomaalaisvastaisuutta kohtaan.

Rasismi on liimattu P-suomalaisiin myös meillä kömpelön alleviivaavasti. Ulkoapäin orkestroidun käsikirjoituksen vaikutelma on ilmiselvä.
Rasismiin liittyvä ennakkoluuloisuus on meillä paljolti mediapöhöä, jonka paisuttamiseksi on viestimissä ja blogeissa tehty häpeällisen paljon töitä.

Kuten sanot, Suomessa olisi ehdottomasti täytynyt koota hallitus kansalaisten äänestyspäätöstä kunnioittaen EU-kriittisistä: PS, kesk ja SDP:stä. Tosin, SDP käänsi EU- ja eurotukipakettikelkkansa vaalien jälkeen kuten myös Vasemmistoliitto, ja SDP osoittautui olevan poliittisesti yhtä oikealla kuin demarit kautta suuren maailman nykyään ovat.

Kuuntelin tänään audionauhan, jossa professori Michael Hudson sanoo sosiaalidemokraattien ja vasemmiston kaikkialla olevan poliittisesti oikeammalla kuin Yhdysvaltain republikaanit.
Tässä sivu, jolla on linkki audiohaastatteluun:
http://michael-hudson.com/2012/01/background-briefing/

Olisiko Suomen jääminen kriisitukipakettien ulkopuolelle kovinkaan paljon vaikeuttanut isojen kv. pankkien asemaa? Tuskinpa. Asiaa on saatettu meillä liioitella.
Se on varmaa, että EU-myönteisen eliittimme edut, muhkeapalkkaiset virat, jne, olisivat kyllä pyyhkiytyneet heidän odotushorisontistaan.

On sanottava, että suhtaudun perussuomalaisiin yhä jossain määrin oikeiston masinoimana protesti-ilmiönä (Tpsl), jonka on määrä kerätä kansalaisten tyytymättömyys vaarattomaan muotoon EU-mielisen eliitin siipien alle.
Tätä ei ps-kenttäväki tietenkään ymmärrä, vaan he ovat mukana, koska ps vaikuttaa ainoalta järkevältä vaihtoehdolta poliittisessa tilanteessa, jossa vasemmistoa tai mitään muutakaan kansalaisten puolella olevaa ei enää ole.

Tässä muutama hajanainen ajatus yömyöhään. Kiitokset, Raimo, kimmokkeesta. Miten mahdoitkaan löytää tämän Uusiksen haastattelun viime marraskuulta.
Kirjeesi sisältämä kooste pitäisi ehkä siirtää omaksi blogikirjoituksekseen tuonne alkuun, että sen löytäisivät muutkin.

Trv. H.K.