torstai 27. lokakuuta 2011

Antti Tanskanen: "Euron käynnistäjien taktiikka on hyväksyttää kriisin varjolla päätöksiä, joita kansa ei muuten salli".

Kun OP-Pohjolan entiseltä toimitusjohtajalta, pitkän linjan talousvaikuttajalta Antti Tanskaselta kysyttiin 27.10.2011 Torstaikabinetissa MTV3:lla, keitä hän pitää euroalueen velkakriisin konnina, ministeri arveli konna-sanaa voimakkaaksi, mutta otti esiin poliittiset päättäjät.
Syypäinä kriisiin ministeri Tanskanen piti "niitä poliittisia päättäjiä, jotka aikanaan panivat euron liikkeelle, vaikka ymmärsivät, ettei se toimi niillä säännöillä (ilman rinnalle rakennettua yhteistä talousunionia), ja he kuitenkin panivat euron liikkeelle".

"Heidän taktiikkansa oli, että kun tulee kriisejä, niin kriisien varjolla saadaan aikaan sellaisia päätöksiä, joita kansalaiset eivät muuten olisi valmiita hyväksymään".

Toimittaja Leea Ollikainen tarkentaa:
"Eli, eurooppalainen tapa hoitaa asioita kriisien kautta yhä syvemmälle integraatioon?"

Antti Tanskanen:
"Niin. Syvemmälle integraatioon tässä ollaan kovasti menossa."

----------------------------------------------
Ministeri Antti Tanskanen on toimittaja Leea Ollikaisen vieraana MTV3:n Torstaikabinetissa, jonka osassa 2/2,  kohdasta 05:15, alkaa eurokriisin syypäitä koskeva osuus.
http://www.katsomo.fi/?progId=86149

Haastattelun ensimmäisessä osassa Antti Tanskanen kertoo huippukokouksen tuloksesta.
http://www.katsomo.fi/?progId=85967

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä tietysti, sinne palaa taas heikko-osaisten veronmaksajien rahaa kuin paperia nuotiossa. Tästä hieman helpotusta jos foliohattu alkaa kiristämään liikaa:

Ancient Atlantis Crystal Energy Wand http://interdimensionalcollective.blogspot.com/2011/10/ancient-atlantis-crystal-energy-wand_26.html