keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Rahan liikkeellelaskuoikeus tulee lailla poistaa yksityisiltä pankeilta, joiden haltuun tämä keskeinen, kaikkia ihmisiä koskettava asia on annettu yksinoikeudella.

Suomi tarvitsee 100% oman keskuspankin ja valtion 100-prosenttisesti omistaman pankin sekä sille kattavan toimipaikkaketjun turvaamaan talous - siis tuotanto, osto ja myynti, kirjoittaa nimimerkki GRAND CHESSBOARD verkkolehti uusisuomi.fi:ssä, kommenteissa.

"Raha on strategisesti liian kriittinen väline että sen liikkeellelaskun pitäminen yksityisissä käsissä voisi olla mitenkään perusteltavissa."

"Rahan liikkeellelaskuoikeus tulee yksinkertaisesti lailla poistaa yksityisiltä pankeilta, koska se toimintana on suoraan verrattavissa rahan monistamiseen, mikä on kaikkien muiden toimesta suoritettuna rikos."
"Tuollainen mahtioikeus kuuluu vain valtiolle. Ja vain valtio joka käyttää tuon mahtioikeutensa, voi olla kansalaistensa näkökulmasta vapaa valtio."

"Valtion käsissä tuo oikeus vapauttaa valtion koroista, eikä inflaatio enää köyhdytä valtiota tai lisää sen menoja ja tarvetta verottaa."

"Inflaatiohan on nytkin vero. Mutta se on piilovero, joka maksetaan pankeille. 
Kun tuo piilovero maksetaan valtiolle, se alkaa rahoittamaan valtiota valtion saamien korkotulojen ohessa. 
Tämä kaikki tarkoittaisi kansalaisten ostovoiman dramaattista kasvua. 

Talouden vilkastumisen myötä työllisyys kasvaisi merkittävämmin kuin yksikään työministeriö urpoleppäsineen on vakavissaan osannut edes kuvitella.
Kun tuo mahtioikeus - oikeus rahan liikkeellelaskuun - on palautettu sille, jolle se yksin kuuluu, alkaa kansakunnan toipuminen kohti vaurautta.
Muutamassa vuodessa valtio on vahvempi kuin sitä nyt mielensä mukaan hyppyyttävät pankkiirit."

"Suomessa ei valtio ole historiansa aikana vielä kertaakaan käyttänyt tuota mahtivaltuutta, joka on ainoa tie siihen, että yhteiskunnasta voi tulla vapaa ja vauras niin, että vauraus jakautuu ruohonjuuritasolle - työtään tekeville suomalaisille.
Todellinen vauraus on vapautta ja se on eri asia, kuin ikivelkaan perustuva vauraus."

"Siis oma valuutta ja pelkkä ETA-jäesenyys ovat Suomen ainoa toivo tässä EU:n taloustyrannissa, jonka pyörteissä pyörimme nyt jo täysin tahdottomina."

Voisiko tähän enää mitään lisätä.

Rahan liikkeellelasku tulee poistaa yksityiseltä yrittäjältä, pankeilta, ja antaa valtion haltuun.
Vaikka sana valtio ei tuo kenellekään tällä hetkellä myönteisiä mielikuvia, se on jotain, mihin kansakunta voi hädän hetkellä turvautua.
Valtio täytyy vain tehdä kansakunnan tarpeita toteuttavaksi elimeksi.
Jälleen kerran historiassa suuri luuta lakaisee.
Esitetty rahajärjestelmän uudistus ei ole uudelleen keksitty pyörä. 
Näin on toimittu ennenkin historiassa. 
Kun valtio ottaa rahan liikkeelle laskun ja rahapolitiikan omiin käsiinsä, rahan keinotekoisesti ylläpidetty niukkuus helpottaa,
ja elpyminen saavuttaa kaikki kansankerrokset.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta taas pitkään on ollut tarkoitus saada ihmiset vihaamaan valtiota. Siihen ainakin väistämättä päätyy, kun uutisia seuraa.

Ja miksi?

Jotta valta voitaisiin siirtää toisaalle, "puolueettomalle" YK:lle tai vastaavalle ulikansalliselle elimelle.

FYI!

Riikka Söyring

Hilda K. kirjoitti...

Hyvä huomio. Valtio on se, millaiseksi me sen kulloinkin teemme.

Anonyymi kirjoitti...

Milloin saamme lukea tästä iltapäivälehdistä?

Tämän jos minkä luulisi olevan kiinnostava aihe?

Näen jo otsikot :
Näin pankit luovat rahaa tyhjästä

(ok, taidan nähdä unta ...)

Hilda K. kirjoitti...

The Telegraph -lehden kolumnisti Damian Reece kehottaa pientä Suomea eroamaan eurosta.
Rahaliitosta eroaminen onnistuisi Reecen mukaan juuri Suomelta, jonka taloustilanne ei ole päässyt vielä aivan rapakuntoon. Suomi voisi näyttää esimerkkiä muille pienille EMU-valtioille. Saksan eroaminen eurosta olisi Reecen mielestä vaikeampaa, koska se on suuri valtio.
Mitäpä tähän sanoisi?
Suomen ja muiden pikkuvaltioiden raaka köyhdyttäminen rahaliitossa on asiantuntijoiden mielestä ilmeisesti yltynyt jo niin pahan näköiseksi, etteivät muutamat enää kykene vaikenemaan.
Vähän niinkuin joutuisi pahoinpitelyn silminnäkijäksi ja olisi pakko mennä väliin.
http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/damianreece/8823138/Will-Finland-be-the-mouse-that-roars-and-be-the-first-to-leave-the-euro.html